As seen in Salt Magazine

IN HET SPOOR VAN DE BIZON

Voor overweldigend natuurschoon en wilde dieren hoef je niet ver te reizen. Zo loopt dankij het werk van Rewilding Europe de Europese bizon weer vrij rond in de Zuidelijke Karpaten van Roemenie.

Met eigen ogen zien? Salt organiseert samen met de European Safari Company een avontuurlijke bizon tracking. Op zoek naar sporen can deze harige kolos trek je vier dagen lang met een natuurgids door de ongerepte Tarcubergen, een beschermd Natura 2000 gebied, heen. Onderweg steek je niet allen van alles op over de 'koning van het bos', maar ook over zijn medebewoners:wolven, wilde zwijnen, lynxen en beren. Als uitvalsbasis wordt Bison Hillock gebruikt, een comfortabel tentenkamp waar je vier nachten bivakkeert. Hier word je aan het einde van iedere

wandeldag getrakteerd op een fantastische maaltijd, bestaande uit traditionele en lokale streekgerechten. Als toetje schotelt Moeder Natuur je een fonkelende sterrenhemel voor. Het kampvuur doet de rest. Deze avontuurlijke bizonsafari is van mei tot oktober individueel te boeken (minimaal 2 personen). De exacte data worden in overleg vastgesteld.

Ga naar getsalt.com (meetups) voor uitgebreide informatie over dit unieke avontuur in de Roemeense wildernis.

*Download the pdf version here or get the magazine online here